La 7a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus va finalitzar el passat octubre amb la celebració del Senderi: el Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i El Batlliu, el darrer dels 12 esdeveniments programats. De maig a octubre, s’han organitzat 12 festivals al llarg de les 11 comarques de la marca turística Pirineus.

Enguany, la mitjana d’ocupació de les activitats guiades ha estat del 52% (xifra inferior a l’edició passada). En total, el conjunt dels Festivals de Senderisme dels Pirineus han comptat amb 1.355 participants en les 123 activitats guiades.

Els 12 festivals d’aquesta edició es van poder celebrar com estava previst, encara que algunes activitats es van haver de cancel·lar per manca d’inscrits o altres motius. Diversos factors externs podrien explicar aquesta pèrdua d’afluència als festivals respecte a l’edició del 2021. D’entrada, passada la pandèmia de la COVID-19, molta gent ha preferit dedicar les vacances i l’oci a tornar a viatjar i fer turisme en altres regions i països. El context d’inflació que viu el país també ha propiciat que les persones apostin per apropar-se a la muntanya per lliure (sense cost). Així mateix, alguns festivals han coincidit amb importants onades de calor que han desincentivat les persones a caminar.

Festival de Senderisme del Solsonès

Malgrat aquests contratemps, la gran majoria de festivals tenen previst repetir l’any vinent, consolidant així aquesta iniciativa pirinenca de promoció del senderisme.

Enguany, com a novetat, les persones que van assistir a més d’un festival (i ho van demostrar a través del Passaport dels festivals), van entrar en el sorteig d’un GPS, una motxilla tècnica i uns bastons telescòpics. Els tres guanyadors (d’un total de 10 participants “repetidors”) es van anunciar, a mitjan de novembre, a través del perfil d’Instagram dels FSP.